Te is félsz ha vihar tombol?

 2011.03.06. 19:53

Gyermekkorom egyik legemlékezetesebb nyara volt amikor tesómmal a teljes nyári szünetet Nagyiméknál tölthettem. Imádtam az itt eltöltött idő minden percét. Hajnalban keltünk, mentünk megetetni az állatokat. A fáról friss gyümölcsöt majszoltunk miközben hallgattuk Nagyapám kitalált meséit. Ebéd után a cseresznyefa árnyékában "deleltünk egyet". Délután összeverődött a banda és hatalmasat játszottunk a szomszéd gyerkőcökkel. Este a dézsában lemostuk magunkról az aznap ránk ragadt port, majd kifáradva tértünk nyugovóra.

Egyik éjszaka hatalmas viharra ébredtünk. Tesóm zokogott mellettem úgy félt, én mint az Ő nagy Nővérkéje meg sem mertem moccanni úgy rettegtem. Az égen hatalmas villámok cikáztak. Ekkor Nagyókám elővette kredencéből a szentelt gyertyát és meggyújtotta. Közben minket nyugtatott, hogy nem féljünk a szentelt gyertya megóv minket a vihartól és majd meglátjuk hamarosan elűzi a vihart messzire. 

Megszeppenve vártuk gyertya hatását. Nem kellett sokáig várni! Ahogy a gyertya lángját figyeltük azt vettük észre, hogy a mennydörgés egyre halkabb, a villámok egyre távolabbiak. Végre csend lett, elfújtuk a gyertyát és újra nyugovóra tértünk

 

Mit kell tenned, hogy megóvd magad és lakhelyed a vihartól? 

1. Római Katolikusok Február 2-án ünneplik a Gyertyaszentelő Boldogasszony napját. Ezen a napon kell elvinni a gyertyát a templomba megszenteltetni, vagy be kell szerezni a Nagyszülőktől :-)

Vihar esetén kell meggyújtani a gyertyát, mely így megóv minket a vihartól.

Címkék: vihar gyertya

A bejegyzés trackback címe:

https://babona.blog.hu/api/trackback/id/tr382716341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása