Szemmel verték a babámat

 2011.03.02. 12:05

Ma rátaláltam egy blogra ahol leendő apuka meséli el élményét a babavárásról. Erről eszembe jutott egy történet amit kolléganőm mesélt.

Első gyermeke Timcsi nagyon nyugtalanul viselkedett, sokat sírt, felriadt. Hiába etette meg, rakta tisztába, beszélt hozzá, ringatta semmi nem használt. Az anyósa jött látogatóba aki rögtön tudta mi a gond. A sok-sok babalátogató közül valaki szemmel verte a babát.

Szerencsére a Nagyi tudta mit kell tenni és a a rituálé után Timi megnyugodott és csak akkor sírt fel amikor szeretett volna valamit.

 

Hol hibázott a kolléganőm?

Nem volt felkészülve és nem tudta, hogyan akadályozhatná meg a szemmel verést. 

 

Hogyan tudod megakadályozni?  Honnan tudod, hogy rontás van rajta és mit kell tenned, hogy megszűnjön a rontás?

 

 

 

 

 

 

 

 

1. A Babócád karjára piros szalagot kell tenni így megakadályozod a szemmel verést.

2. Ha a látogatók után a babád mindenféle ok nélkül felriad, nyugtalan, sírós lesz a következőképpen tudod megállapítani, hogy szemmel verték-e: 7 szál gyufát kell teljesen elégetve egy pohár vízbe dobni. Ha azt látod, hogy a gyufaszálak elmerülnek, akkor a babán rontás van, azaz szemmel verték. Ennek megszüntetéséhez két ujjunkat kell belemártani a szenes vízbe és keresztet kell rajzolni a pici lábára, karjára és homlokára.

 

 

 

 

Címkék: baba szemmel verés ártó babonák

A bejegyzés trackback címe:

https://babona.blog.hu/api/trackback/id/tr292702671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gérard Duchemin 2014.09.26. 17:23:36

fasz babonaság. undorító
süti beállítások módosítása