Ne menj át a létra alatt!

 2011.02.26. 22:04

Házfelújítás volt a szomszédomnál Zsuzsika néninél. A nagytakarításnál tartottunk. Zsuzsika néni lelkesen lelkesen rendezgette az Édesanyjától kapott nippeket a vitrines szekrényben és közben a régmúltról mesélt. Szinte mindegyik figurához kötötte valami emlék.

Legkedvesebb egy barna kutya volt, melynek egyik füle lefelé konyult szájából kilógott a nyelve. Ezt még az Édesanyja kapta Zsuzsika néni apukájától mielőtt elvitték volna a frontra ahonnan soha nem tért haza.

Lelkesen fényesítette a szobrocskát miközben többször fátyolos lett a tekintete az emlékek súlya alatt. Csengettek, a postás hozta a nyugdíjat. Legkedvesebb szomszédom kisietett s észre sem vette, hogy átsétált a takarításhoz használt létra alatt.

A szívéhez oly közelállón emléket még ekkor is szorongatta és mikor átvette a pénzt az kicsúszott remegő kezéből. A barna kiskutya nagyot csattant a padlón és darabokra tört!

 

Hol hibázott Zsuzsika néni?

Át ment a létra alatt!

 

Mit kell tenned ha utadba kerül egy létra?

1. Igyekezz megkerülni és nem átmenni alatta!

2. Ha nem tudod elkerülni tedd keresztbe az ujjaid és úgy menj át alatta ezzel semlegesíted a babonát.

 

Címkék: létra ártó babonák

A bejegyzés trackback címe:

https://babona.blog.hu/api/trackback/id/tr852693628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása